Welcome to the 2GNT Forum! Interested In Advertising with 2GNT?
Home | Site Background| Info&Specs| Mods & Tech Info | CAPS | Part Reviews | Donate | 2GNT Stickers |
Search Printer-friendly copy Email this topic to a friend 1 User in Chat
Top 2GNT Technical Performance/Engine Engine Management Systems & Controllers topic #5700
View in linear mode

Subject: "RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle)" Previous topic | Next topic
RfOeCnKdOeNrJul-06-13 07:27 PM
Member since Jul 18th 2006
259 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#5758, "RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle)"
In response to In response to 0


          

Another update for anyone following...

I finally have the wideband hooked up and working correctly! I hooked the white signal wire to the MS unit and the black ground to it's own ground (NOT MEGASQUIRTS GROUND). The AFR reads identical on my guage as it does on Tunerstudio. The slowly rising AFR doesn't happen anymore either.

I started the car and attempted to tune idle by adjusting the injector characteristics a percentage and millisecond at a time (just as the manuals say to). I eventually got a decent idle but it got worse as the car warmed up. I continued tweaking and got a smoother idle but it had a slight oscillation.

Additionally, the car would studder when given throttle. The AFR's would richen and the car would almost shut off before the RPMs would raise and continue running.

I decided to check the IAC valve that was now hooked up thinking that is may be the issue. I took the throttle body off and used the IAC test mode.

No luck.

I then remembered in Evan's youtube video and in the manual it stated that the polarity of the pins might be backwards. So I made some "jumper" wires to switch the polarities of the plug. No luck. I tried every single combination of the IAC plug and never got a single bit of movement.

Am I missing something here? Is there a way to test if the MS unit is giving the sensor the signal it needs? I have Tunerstudio set to IAC Stepper Moving Only. Do I need to tell Tunerstudio anything else about the sensor? Is there a place to do so?

Could the fact that the IAC is slightly open have to do with the studdering on throttle?

I have to say the MegaSquirt is getting extremely frustrating to me... Extremely...

/

1996 Eclipse RS-Turbo

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote

MS2 - Stalling After Start (No Idle) [View all] , RfOeCnKdOeNr, May-05-13 03:16 PM
  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-05-13 03:17 PM, #1
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SilvrEclips, May-07-13 05:55 PM, #2
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-07-13 07:12 PM, #3
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-07-13 07:16 PM, #4
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SilvrEclips, May-08-13 07:54 AM, #5
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, May-09-13 08:54 AM, #6
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 09:39 AM, #7
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 10:05 AM, #8
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 10:16 AM, #9
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 11:03 AM, #10
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 11:25 AM, #11
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 12:11 PM, #12
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-22-13 06:43 PM, #13
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-23-13 10:28 AM, #14
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-23-13 01:02 PM, #15
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, May-23-13 01:19 PM, #16
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-23-13 03:16 PM, #17
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-16-13 11:04 AM, #28
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 08:33 AM, #18
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 08:46 AM, #19
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 08:50 AM, #20
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 09:23 AM, #21
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 12:51 PM, #22
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 12:54 PM, #23
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 01:17 PM, #24
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 01:20 PM, #25
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-11-13 08:34 AM, #26
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-11-13 08:48 AM, #27
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 09:42 AM, #32
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 11:37 AM, #33
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 11:40 AM, #34
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 11:50 AM, #35
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-16-13 06:57 PM, #29
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 09:16 AM, #30
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 09:22 AM, #31
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-23-13 10:32 AM, #36
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-23-13 08:13 PM, #37
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-23-13 08:18 PM, #38
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-24-13 06:08 AM, #39
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-26-13 07:19 AM, #40
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-26-13 08:27 AM, #41
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-30-13 12:42 PM, #42
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-30-13 12:58 PM, #43
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-06-13 07:27 PM #44
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-08-13 11:30 AM, #45
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Jul-11-13 09:15 AM, #46
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-16-13 05:32 PM, #47
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 06:56 AM, #48
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 08:33 AM, #49
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 08:43 AM, #50
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 11:12 AM, #51
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 11:17 AM, #52
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 11:32 AM, #53
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 12:48 PM, #54
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-21-13 05:28 PM, #55
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 07:54 AM, #56
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-01-13 08:07 AM, #57
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 08:10 PM, #58
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 10:55 PM, #60
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-24-13 10:04 PM, #61
                                                                            RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-26-13 06:47 AM, #62
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SymTech Labs, Aug-01-13 08:32 PM, #59
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-31-13 08:53 PM, #63
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-01-13 11:53 AM, #64
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-01-13 04:56 PM, #65
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 07:30 AM, #66
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 07:57 AM, #67
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:00 AM, #68
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 10:10 AM, #69
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 11:53 AM, #70
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:05 PM, #71
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 02:31 PM, #72
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:44 PM, #73
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 02:47 PM, #74
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:51 PM, #75
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 03:58 PM, #76
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 08:20 PM, #77
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:36 PM, #79
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 09:32 PM, #80
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:27 PM, #78
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 10:19 AM, #81
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 11:12 AM, #82
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 01:12 PM, #83
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 01:25 PM, #84
                                                                            RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 02:42 PM, #85
                                                                                 RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 05:48 PM, #86
                                                                                      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 05:57 PM, #87
                                                                                           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 06:07 PM, #88
                                                                                                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 07:47 PM, #89
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 08:09 PM, #90
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 10:38 PM, #91
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-04-13 06:43 AM, #92
                                                                                                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-04-13 08:47 PM, #93
                                                                                                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-04-13 09:35 PM, #94
                                                                                                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-04-13 09:53 PM, #95
                                                                                                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-04-13 10:15 PM, #96
                                                                                                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-05-13 08:13 PM, #97
                                                                                                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-05-13 10:49 PM, #98
                                                                                                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-07-13 08:31 AM, #99
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-07-13 02:02 PM, #100
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-07-13 03:23 PM, #101
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-08-13 09:16 AM, #102
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-08-13 03:47 PM, #103
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-08-13 04:10 PM, #104
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-08-13 09:13 PM, #105
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-17-13 07:02 PM, #106
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-18-13 01:14 AM, #107
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 07:14 AM, #108
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-18-13 10:44 AM, #109
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 11:09 AM, #110
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-18-13 11:11 AM, #111
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 11:17 AM, #112
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-23-13 05:42 PM, #113
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-27-13 08:29 PM, #114

Top 2GNT Technical Performance/Engine Engine Management Systems & Controllers topic #5700 Previous topic | Next topic
Powered by DCForum+ Version 1.2
Copyright 1997-2003 DCScripts.com

I generated this page in 0.0207200050354 seconds, executing 14 queries.