Welcome to the 2GNT Forum! Interested In Advertising with 2GNT?
Home | Site Background| Info&Specs| Mods & Tech Info | CAPS | Part Reviews | Donate | 2GNT Stickers |
Search Printer-friendly copy Email this topic to a friend 6 Users in Chat
Top 2GNT Technical Performance/Engine Engine Management Systems & Controllers topic #5700
View in linear mode

Subject: "RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle)" Previous topic | Next topic
RfOeCnKdOeNrJun-30-13 12:42 PM
Member since Jul 18th 2006
259 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#5756, "RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle)"
In response to In response to 41


          

Originally posted by Tired2
I don't have time to check the logs right now, but it could be your sensor heating up too much or something. Technically the car should be running while the sensor is powered up or it could be damaged... at least according to my innovative gauge manual. Apparently they need the exhaust going to by to cool them or whatnot. So, just try not to leave it in the 'on' position for a very long time without running the motor. Seems like they would give you a tach input or something if it was that big of a deal, but who knows. As for the numbers going up, it could be the sensor warming up, but it should hold steady while running. If you turn the car off, it will creep up as the mixture in the exhuast creeps more and more toward standard atmosphere, which is infinity to 1 or something AFR, so that is probably okay. The reading going up while you run sounds like possibly it is leaning your out because warm up enrichment is not adding as much fuel as the car gets warmer. You should be able to view that field in the log to see if that is changing while you go lean. Check the curve and make sure it has sane values in it, I think very cold gives 150% fuel, all the way down to 100% fuel at operating temp. You can also check to see if it is the wbo2 causing a problem by looking at the pwm of your injectors to see if they are constant. If RPM, MAP, and IAT are pretty steady, a constant PWM should yield a constant AFR. That assumes the injectors are working as they should of course.


Yeah... i still think it's something with the gauge. Over at MSExtra they told me NOT to ground the guage to MS. SO I will try that next.

The log does have a constant PW, IAT, RPM, and MAP yet reads 19.8 AFR...

The PW is steady around 1.4 ... Does that sound correct for 83lb injectors?

/

1996 Eclipse RS-Turbo

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote

MS2 - Stalling After Start (No Idle) [View all] , RfOeCnKdOeNr, May-05-13 03:16 PM
  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-05-13 03:17 PM, #1
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SilvrEclips, May-07-13 05:55 PM, #2
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-07-13 07:12 PM, #3
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-07-13 07:16 PM, #4
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SilvrEclips, May-08-13 07:54 AM, #5
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, May-09-13 08:54 AM, #6
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 09:39 AM, #7
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 10:05 AM, #8
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 10:16 AM, #9
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 11:03 AM, #10
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 11:25 AM, #11
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 12:11 PM, #12
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-22-13 06:43 PM, #13
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-23-13 10:28 AM, #14
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-23-13 01:02 PM, #15
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, May-23-13 01:19 PM, #16
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-23-13 03:16 PM, #17
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-16-13 11:04 AM, #28
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 08:33 AM, #18
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 08:46 AM, #19
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 08:50 AM, #20
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 09:23 AM, #21
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 12:51 PM, #22
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 12:54 PM, #23
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 01:17 PM, #24
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 01:20 PM, #25
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-11-13 08:34 AM, #26
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-11-13 08:48 AM, #27
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 09:42 AM, #32
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 11:37 AM, #33
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 11:40 AM, #34
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 11:50 AM, #35
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-16-13 06:57 PM, #29
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 09:16 AM, #30
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 09:22 AM, #31
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-23-13 10:32 AM, #36
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-23-13 08:13 PM, #37
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-23-13 08:18 PM, #38
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-24-13 06:08 AM, #39
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-26-13 07:19 AM, #40
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-26-13 08:27 AM, #41
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-30-13 12:42 PM #42
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-30-13 12:58 PM, #43
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-06-13 07:27 PM, #44
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-08-13 11:30 AM, #45
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Jul-11-13 09:15 AM, #46
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-16-13 05:32 PM, #47
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 06:56 AM, #48
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 08:33 AM, #49
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 08:43 AM, #50
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 11:12 AM, #51
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 11:17 AM, #52
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 11:32 AM, #53
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 12:48 PM, #54
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-21-13 05:28 PM, #55
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 07:54 AM, #56
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-01-13 08:07 AM, #57
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 08:10 PM, #58
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 10:55 PM, #60
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-24-13 10:04 PM, #61
                                                                            RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-26-13 06:47 AM, #62
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SymTech Labs, Aug-01-13 08:32 PM, #59
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-31-13 08:53 PM, #63
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-01-13 11:53 AM, #64
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-01-13 04:56 PM, #65
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 07:30 AM, #66
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 07:57 AM, #67
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:00 AM, #68
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 10:10 AM, #69
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 11:53 AM, #70
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:05 PM, #71
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 02:31 PM, #72
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:44 PM, #73
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 02:47 PM, #74
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:51 PM, #75
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 03:58 PM, #76
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 08:20 PM, #77
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:36 PM, #79
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 09:32 PM, #80
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:27 PM, #78
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 10:19 AM, #81
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 11:12 AM, #82
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 01:12 PM, #83
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 01:25 PM, #84
                                                                            RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 02:42 PM, #85
                                                                                 RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 05:48 PM, #86
                                                                                      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 05:57 PM, #87
                                                                                           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 06:07 PM, #88
                                                                                                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 07:47 PM, #89
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 08:09 PM, #90
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 10:38 PM, #91
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-04-13 06:43 AM, #92
                                                                                                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-04-13 08:47 PM, #93
                                                                                                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-04-13 09:35 PM, #94
                                                                                                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-04-13 09:53 PM, #95
                                                                                                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-04-13 10:15 PM, #96
                                                                                                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-05-13 08:13 PM, #97
                                                                                                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-05-13 10:49 PM, #98
                                                                                                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-07-13 08:31 AM, #99
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-07-13 02:02 PM, #100
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-07-13 03:23 PM, #101
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-08-13 09:16 AM, #102
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-08-13 03:47 PM, #103
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-08-13 04:10 PM, #104
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-08-13 09:13 PM, #105
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-17-13 07:02 PM, #106
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-18-13 01:14 AM, #107
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 07:14 AM, #108
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-18-13 10:44 AM, #109
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 11:09 AM, #110
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-18-13 11:11 AM, #111
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 11:17 AM, #112
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-23-13 05:42 PM, #113
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-27-13 08:29 PM, #114

Top 2GNT Technical Performance/Engine Engine Management Systems & Controllers topic #5700 Previous topic | Next topic
Powered by DCForum+ Version 1.2
Copyright 1997-2003 DCScripts.com

I generated this page in 0.022143840789795 seconds, executing 14 queries.