Welcome to the 2GNT Forum! Interested In Advertising with 2GNT?
Home | Site Background| Info&Specs| Mods & Tech Info | CAPS | Part Reviews | Donate | 2GNT Stickers |
Search Printer-friendly copy Email this topic to a friend 1 User in Chat
Top 2GNT Technical Performance/Engine Engine Management Systems & Controllers topic #5700
View in linear mode

Subject: "RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle)" Previous topic | Next topic
RfOeCnKdOeNrJun-17-13 11:40 AM
Member since Jul 18th 2006
259 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#5740, "RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle)"
In response to In response to 33


          

Originally posted by Tired2
Originally posted by RfOeCnKdOeNr
Originally posted by Tired2 There is some good info here: http://www.msextra.com/forums/viewtopic.php?f=101&t=45400 I think you can 'calibrate' it, but you should not need to if you know it is a good GM sensor. I'd guess wiring. Did you follow the guide for proper grounding and bring all the sensors back to the MS unit instead of just wherever they land?
By the way... for those of you following this thread and for future reference. The temperature issues I was having were because I never set the sensor types in Tunerstudio. Everything I read says GM is the default but I still had to go to "Calibrate Thermis..?" in Tunerstudio and select the GM sensor for both the IAT and Coolant sensors. Fixed my temp issues right away.
Strange, I never had to set mine, maybe your settings got removed somehow. .. Or maybe I did, I dunno. As for testing the wbo2, you can mount it in the tail pipe of another car, you could rig up a mount of some sort to get it in there just a bit... but I'm not sure why it would really ever output 5.8v on the analog. If that is the case, there is almost definitely something wrong. All they really do there is bring the reading in analog, condition it a bit maybe, and use a digital-to-analog output on some microcontroller to output the AFR value scaled to 0-5v.


Maybe it is the sender then. Just to make sure... You are only using 2 wires from the wideband to MS right? The signal and the ground?

I remember when I hooked it up I had to search a bit to find the pinout of the wideband.

/

1996 Eclipse RS-Turbo

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote

MS2 - Stalling After Start (No Idle) [View all] , RfOeCnKdOeNr, May-05-13 03:16 PM
  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-05-13 03:17 PM, #1
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SilvrEclips, May-07-13 05:55 PM, #2
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-07-13 07:12 PM, #3
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-07-13 07:16 PM, #4
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SilvrEclips, May-08-13 07:54 AM, #5
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, May-09-13 08:54 AM, #6
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 09:39 AM, #7
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 10:05 AM, #8
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 10:16 AM, #9
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 11:03 AM, #10
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-15-13 11:25 AM, #11
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-15-13 12:11 PM, #12
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-22-13 06:43 PM, #13
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-23-13 10:28 AM, #14
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, May-23-13 01:02 PM, #15
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, May-23-13 01:19 PM, #16
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, May-23-13 03:16 PM, #17
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-16-13 11:04 AM, #28
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 08:33 AM, #18
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 08:46 AM, #19
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 08:50 AM, #20
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 09:23 AM, #21
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 12:51 PM, #22
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 12:54 PM, #23
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-10-13 01:17 PM, #24
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-10-13 01:20 PM, #25
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-11-13 08:34 AM, #26
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-11-13 08:48 AM, #27
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 09:42 AM, #32
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 11:37 AM, #33
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 11:40 AM #34
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 11:50 AM, #35
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-16-13 06:57 PM, #29
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-17-13 09:16 AM, #30
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-17-13 09:22 AM, #31
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-23-13 10:32 AM, #36
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-23-13 08:13 PM, #37
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-23-13 08:18 PM, #38
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-24-13 06:08 AM, #39
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-26-13 07:19 AM, #40
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-26-13 08:27 AM, #41
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jun-30-13 12:42 PM, #42
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jun-30-13 12:58 PM, #43
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-06-13 07:27 PM, #44
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-08-13 11:30 AM, #45
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Jul-11-13 09:15 AM, #46
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-16-13 05:32 PM, #47
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 06:56 AM, #48
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 08:33 AM, #49
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 08:43 AM, #50
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 11:12 AM, #51
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 11:17 AM, #52
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-17-13 11:32 AM, #53
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Jul-17-13 12:48 PM, #54
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Jul-21-13 05:28 PM, #55
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 07:54 AM, #56
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-01-13 08:07 AM, #57
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 08:10 PM, #58
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-01-13 10:55 PM, #60
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Aug-24-13 10:04 PM, #61
                                                                            RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-26-13 06:47 AM, #62
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), SymTech Labs, Aug-01-13 08:32 PM, #59
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Aug-31-13 08:53 PM, #63
RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-01-13 11:53 AM, #64
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-01-13 04:56 PM, #65
      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 07:30 AM, #66
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 07:57 AM, #67
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:00 AM, #68
           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 10:10 AM, #69
                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 11:53 AM, #70
                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:05 PM, #71
                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 02:31 PM, #72
                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:44 PM, #73
                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 02:47 PM, #74
                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 02:51 PM, #75
                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-02-13 03:58 PM, #76
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 08:20 PM, #77
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:36 PM, #79
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-02-13 09:32 PM, #80
                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-02-13 08:27 PM, #78
                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 10:19 AM, #81
                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 11:12 AM, #82
                                                                  RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 01:12 PM, #83
                                                                       RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 01:25 PM, #84
                                                                            RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 02:42 PM, #85
                                                                                 RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 05:48 PM, #86
                                                                                      RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 05:57 PM, #87
                                                                                           RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-03-13 06:07 PM, #88
                                                                                                RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 07:47 PM, #89
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-03-13 08:09 PM, #90
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-03-13 10:38 PM, #91
                                                                                                     RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-04-13 06:43 AM, #92
                                                                                                          RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-04-13 08:47 PM, #93
                                                                                                               RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-04-13 09:35 PM, #94
                                                                                                                    RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-04-13 09:53 PM, #95
                                                                                                                         RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-04-13 10:15 PM, #96
                                                                                                                              RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-05-13 08:13 PM, #97
                                                                                                                                   RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-05-13 10:49 PM, #98
                                                                                                                                        RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-07-13 08:31 AM, #99
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-07-13 02:02 PM, #100
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-07-13 03:23 PM, #101
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-08-13 09:16 AM, #102
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-08-13 03:47 PM, #103
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-08-13 04:10 PM, #104
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-08-13 09:13 PM, #105
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-17-13 07:02 PM, #106
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-18-13 01:14 AM, #107
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 07:14 AM, #108
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-18-13 10:44 AM, #109
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 11:09 AM, #110
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Tired2, Sep-18-13 11:11 AM, #111
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-18-13 11:17 AM, #112
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), RfOeCnKdOeNr, Sep-23-13 05:42 PM, #113
                                                                                                                                             RE: MS2 - Stalling After Start (No Idle), Gruff511, Sep-27-13 08:29 PM, #114

Top 2GNT Technical Performance/Engine Engine Management Systems & Controllers topic #5700 Previous topic | Next topic
Powered by DCForum+ Version 1.2
Copyright 1997-2003 DCScripts.com

I generated this page in 0.024863958358765 seconds, executing 14 queries.