Welcome to the 2GNT Forum! Interested In Advertising with 2GNT?
Home | Site Background| Info&Specs| Mods & Tech Info | CAPS | Part Reviews | Donate | 2GNT Stickers |
Search Printer-friendly copy Email this topic to a friend 0 Users in Chat
Top 2GNT Technical Performance/Engine Auto Trans- A604 topic #4723
View in linear mode

Subject: "RE: problum with limp mode kicking in and out" Previous topic | Next topic
420agreenvilleSCOct-11-11 10:59 AM
Donating 2GNT member
1525 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#4724, "RE: problum with limp mode kicking in and out"
In response to In response to 0
Oct-11-11 11:02 AM by 420agreenvilleSC



          

Originally posted by slpknt_88
Hello, I'm seeking as much info as possible on this. I have a 1995 eclipse gs stock 420a and 4spd auto trans. With ruffly 149k. Only mods on the car are 4-2-1 header, and iceman cool ram air intake (installed by pervious owner) i did an egr valve block off. But I've been haveing an issue of this thing kicking in and out of limp mode. Ill be driving the car either city or highway, and with out warning it'll kick into limp mode, and now its even kicked into 1st gear and won't vome out of it (1st) unless i punch it to about 5k rpm then let off and it'll go into 2nd and stay in it...now i did have my ECL (engin check light) on it was for the collent temp sensor. I replaced both and the light has been off for some time now, but the problum still continues. I did hours of research on the net and it comes down to the TCM is to blame...i pulled all the tranny wires and the ecu and tcm they all look fine no corosion... so can someone shed some light on this.
I haven't had a ton of experience with limp mode before but in the past I have done alot of reading about it. Most of the info that I remember was actually found on this site. Have you searched on here for your symptoms? Most of these issues have been addressed on this site in one fashion or another - just takes a bit of digging around.

Not because you mentioned it, but from what I remember the TCU was to blame for several limp mode situations that I came across reading in the past. I believe you can even reset the TCU if I remember correctly, but again, that info most likely can be found by searching on here, or this -> http://www.nawdu.de/files/97-99ECB.PDF (pgs 1007-1206)


Originally posted by slpknt_88
I need some questions answered: What is causing this?
What I said above ^^^^


Originally posted by slpknt_88
If tcm, can i rebuild it?
No. You must source another


Originally posted by slpknt_88
Is the 95 tcm only compatiable with the 95, or can another non turbo tcm from another 2gn work?
If I remember correctly, the TCU itself is interchangable with all 2gnts from 95-99


Originally posted by slpknt_88
What is the "black box" with wires on the front of the tranny?
Electrical Pressure switch - http://www.nawdu.de/files/97-99ECB.PDF (pg 1170)


Originally posted by slpknt_88
What sensors could cause this?
lookup symptoms and solutions on http://www.nawdu.de/files/97-99ECB.PDF


Originally posted by slpknt_88
I have O/D and should there be a light on the cluster letting me know if i have it on or off?
yup, should be a orange/yellow indicator when depressed (off) on the gauge cluster


Originally posted by slpknt_88
Where is the O/D sensor at?
its not exactly a sensor, but an electrically engaged/disengaged pressure switch (clutch) toggled by the switch on your shifter O/D button - http://www.nawdu.de/files/97-99ECB.PDF (pg 1178)


Originally posted by slpknt_88
I belive that's all my questions for the moment...Id aperciate all the help i can get. Thank you for reading and the help
welcome

___________________________________________



http://www.2gnt.com/quote_db.php?id=278

Outside of Corona: "That sucks, peace out..." (jamie walks away)... "Sweeet, what we doin?" -Zac
Tim's garage (prior to motor install): "Im gonna smoke real quick, that way if you fuck up I am already nicotined up" -Tim

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote

problum with limp mode kicking in and out [View all] , slpknt_88, Oct-11-11 06:48 AM
  RE: problum with limp mode kicking in and out, 420agreenvilleSC, Oct-11-11 10:59 AM #1
RE: problum with limp mode kicking in and out, slpknt_88, Oct-11-11 12:22 PM, #2
      RE: problum with limp mode kicking in and out, 420agreenvilleSC, Oct-11-11 01:53 PM, #3
RE: problum with limp mode kicking in and out, nub, Jan-18-12 01:37 PM, #4

Top 2GNT Technical Performance/Engine Auto Trans- A604 topic #4723 Previous topic | Next topic
Powered by DCForum+ Version 1.2
Copyright 1997-2003 DCScripts.com

I generated this page in 0.05792498588562 seconds, executing 14 queries.