Welcome to the 2GNT Forum! Interested In Advertising with 2GNT?
Home | Site Background| Info&Specs| Mods & Tech Info | CAPS | Part Reviews | Donate | 2GNT Stickers |
Search Printer-friendly copy 0 Users in Chat
Top 2GNT Technical Handling/Suspension topic #32916
View in threaded mode

Subject: "possible tire problem." Previous topic | Next topic
blak94gsxJul-21-10 07:48 AM
Member since Sep 21st 2008
32 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#32916, "possible tire problem."


          

i have searched the forums and found alot of people describing thier tires that they run on thier cars. now to describe my situation is my speedo is off about a steady +15mph. when i leave from a stop it almost instantly jumps to 20 mph. so my question is im running 205/40/17's and would that be enough to through it off that much. or does this sound like more a vss problem. also the car appears to have been converted from a/t to m/t. im trying to fix all the problems with that before i swap my tires for more reasonably sized tires like a 45 or 50 series. any suggestions would be appreciated.

If it isnt broke... Be prepared to fix it soon!

95 Eclipse GS - cold air, headers, full exhaust, test pipe. soon to be turbo'd.

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Replies to this topic
Babbz413Jul-21-10 12:49 PM
Member since Mar 18th 2009
260 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#32917, "RE: possible tire problem."
In response to Reply # 0




          

Your tire size is not the problem.

95 GS Boosted

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

RoninEclipse2GJul-21-10 03:37 PM
Donating 2GNT member
2745 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list Click to send message via AOL IM
#32918, "RE: possible tire problem."
In response to Reply # 1




          

Originally posted by Babbz413
Your tire size is not the problem.

Correct. Accoring to the miatanet tire size calculator you should be about 3mph slower when the speedo reads 60.

I have heard of guys taking the needle off and going down the road holding a steady pace using GPS to measure the speed then sticking the needle back on at the correct speed. That might fix it. Otherwise you probably have an issue with the gauge cluster or the speedo sensor.

Erik P.
Official 2GNT thread Hijacker
Some say that he's driven over more Covenant than he's shot, and that his grenades aren't where you'd expect them to be...
All we know is, He's not The Stig... But he is The Stig's Spartan cousin!

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Babbz413Jul-21-10 03:50 PM
Member since Mar 18th 2009
260 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#32919, "RE: possible tire problem."
In response to Reply # 2




          

Had the exact same problem happen in my avenger years ago. It was randomly one day 15mph faster then actual. The heat gauge was messed up too so I swapped it for a different one and all was well.

95 GS Boosted

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

AdministratorCODE4Jul-21-10 05:40 PM
Member since Nov 23rd 2003
2552 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list Click to send message via AOL IMClick to send message via ICQ
#32920, "RE: possible tire problem."
In response to Reply # 3




          

Originally posted by Babbz413
The heat gauge was messed up too so I swapped it for a different one and all was well.


The what?

---

2012 2500HD LML


  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Babbz413Jul-21-10 05:51 PM
Member since Mar 18th 2009
260 posts,
Click to send email to this author Click to send private message to this author Click to view this author's profile Click to add this author to your buddy list
#32921, "RE: possible tire problem."
In response to Reply # 4
Jul-21-10 05:54 PM by Babbz413



          

Originally posted by Babbz413
Had the exact same problem happen in my avenger years ago. It was randomly one day 15mph faster then actual. The TEMPERATURE gauge was messed up too so I swapped it for a different one and all was well.


95 GS Boosted

  

Report This Post to Admin Printer-friendly copy | Reply | Reply with quote | Top

Top 2GNT Technical Handling/Suspension topic #32916 Previous topic | Next topic
Powered by DCForum+ Version 1.2
Copyright 1997-2003 DCScripts.com

I generated this page in 0.12706279754639 seconds, executing 12 queries.