Go back to previous topic
Forum nameAuto Trans- A604
Topic subjecthelp
Topic URLhttp://forums.2gnt.com/dcboard.php?az=show_topic&forum=33&topic_id=4693
4693, help
Posted by eclipse2789, Dec-31-69 06:00 PM
i have a 95 eclipse rs nonturbo and its stuck in limpmode im just tryn to find out how to wire up my shift box if anyone can help thanks in advance
4694, RE: help
Posted by teklein, Dec-31-69 06:00 PM
Originally posted by eclipse2789
i have a 95 eclipse rs nonturbo and its stuck in limpmode im just tryn to find out how to wire up my shift box if anyone can help thanks in advance


Moved this to the ATX forum.

What kind of shift box?

Any directions?
4695, RE: help
Posted by DarkOne, Dec-31-69 06:00 PM

When the ATX is in limp mode, it's stuck in second gear. This is caused almost exclusively by slipping, a bad input speed sensor, bad output speed sensor, or bad range switch.

What manner of "shift box" are you trying to install?
4696, help
Posted by eclipse2789, Dec-31-69 06:00 PM
The shift box was made for me by a friend so no instructions I didn't see the point in buying one that's 150 when it could be made for five dollars.. changed the input and out put speed sensors and the tcu twice .. how do I move the post I just made this last night and I don't use the computer much
4697, RE: help
Posted by DarkOne, Dec-31-69 06:00 PM
Originally posted by eclipse2789
The shift box was made for me by a friend so no instructions I didn't see the point in buying one that's 150 when it could be made for five dollars.. changed the input and out put speed sensors and the tcu twice .. how do I move the post I just made this last night and I don't use the computer much


I'm not sure what's involved in the shift box or what it contains, but I'd be willing to bet you're better off not running it.
4698, RE: help
Posted by teklein, Dec-31-69 06:00 PM
Originally posted by DarkOne
Originally posted by eclipse2789 The shift box was made for me by a friend so no instructions I didn't see the point in buying one that's 150 when it could be made for five dollars.. changed the input and out put speed sensors and the tcu twice .. how do I move the post I just made this last night and I don't use the computer much
I'm not sure what's involved in the shift box or what it contains, but I'd be willing to bet you're better off not running it.


Yep.

Sounds like all sorts of bad can come from this.
4699, RE: help
Posted by eclipse2789, Dec-31-69 06:00 PM
All I know about the shift box is that it bypasses limpmode by running wires to each soleniod and shifting it manually with toggle switches but i don't know what else to do I've only had this car for 4 months and I've spent well over five hundred on it is their anything else that yall can suggest I mean I don't think it can be the hole trans cause I think it would run much worse. I can be driving it and put it in neutral turn the key off and on and put it back in drive it will shift like normal tell I stop then it right back in limpmode
4700, RE: help
Posted by 2ndGen-ElTalon, Dec-31-69 06:00 PM
You say you've replaced the input & output speed sensors, TCU "s", but what about the RANGE Switch?

But yes you're general Idea of a shift box is correct. Toggle switch's in different positions control what gear you're in. Pretty simple when done correctly. But they are mainly used for a smoother/quicker shift & to have more control over when you're auto shifts. Lastly, is great for full line boost pressure. No dropping pressures in between shifts. Very Interesting.

But lets try to get you're trans into a good state again without using a shift box. It can't be that hard to figure this out.

Jeff.
4701, RE: help
Posted by eclipse2789, Dec-31-69 06:00 PM
If I can get it to shift by its self that would awsome I wouldn't even bother tryn to install the shift box, where is the range switch located and how much would that run me cause I don't get paid tell Thursday so I'm kinda stuck for now oh and would limpmode be caused by my tyranny filter not staying on I took the pan off to change the fluid and the filter was just sitting in the pan I put it back on and it will come off again with little force..... thanks for all the help by the way.. mitsubishi I tryn to charge me 175 just to look at it and with no cel on I don't think it would help much
4702, RE: help
Posted by teklein, Dec-31-69 06:00 PM
Originally posted by eclipse2789
If I can get it to shift by its self that would awsome I wouldn't even bother tryn to install the shift box, where is the range switch located and how much would that run me cause I don't get paid tell Thursday so I'm kinda stuck for now oh and would limpmode be caused by my tyranny filter not staying on I took the pan off to change the fluid and the filter was just sitting in the pan I put it back on and it will come off again with little force..... thanks for all the help by the way.. mitsubishi I tryn to charge me 175 just to look at it and with no cel on I don't think it would help much


Honestly with the symptoms you described it sounds like the trans is toast. I had a 240SX do that.
4703, RE: help
Posted by eclipse2789, Dec-31-69 06:00 PM
Wouldn't their be metal in the pan if the trans is bad cause when I changed it I was pretty clean with just a little bit of metal shaving on the magnet if it is though Im just going to go get a standard eclipse from a junkyard and put my engine in it but I think I will try this range swich first as long as its not over fifty dollars its worth a try
4705, RE: help
Posted by eclipse2789, Dec-31-69 06:00 PM
sorry evryone about my spelling and grammer i was writing off my phone while at work. Can anyone tell me where the transmission range sensor is located. I called autozone and they told me i only had a input,output speed sensor



thanks
I generated this page in 0.02381706237793 seconds, executing 7 queries.